Чанахи по-українськи з грибами: смачна та ситна страва

Чанахи — це традиційна страва кавказької кухні, яка завоювала популярність і в Україні. Вона відзначається багатством смакових поєднань, а також легкістю приготування. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати рецепт **чанахів** з грибами, який стане улюбленим у вашій родині.

Інгредієнти для приготування чанахів з грибами

Щоб приготувати смачні **чанахи**, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 г яловичини (або свинини);
  • 300 г грибів (бажано печериць);
  • 2-3 картоплини;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 моркви;
  • 2 помідори;
  • 1 солодкий перець;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія;
  • свіжа зелень (петрушка, кріп);
  • приправа до м’яса.

Приготування чанахів з грибами

Приготування **чанахів** з грибами дуже просте і не займе багато часу. Дотримуючись цих етапів, ви зможете насолодитися смачною стравою:

Етап 1: Підготовка інгредієнтів

Перш ніж почати приготування, необхідно підготувати всі інгредієнти. М’ясо потрібно нарізати на невеликі кубики, гриби — скибочками, а овочі — кубиками або соломкою, залежно від ваших уподобань. Не забудьте почистити та подрібнити часник.

Етап 2: Обсмажування м’яса

У великій каструлі або чавунній сковороді налийте трохи рослинної олії і розігрійте її. Додайте нарізане м’ясо і обсмажуйте до золотистої скоринки. Це дозволить зберегти соки всередині та надасть страві особливого аромату.

Етап 3: Додавання овочів

Коли м’ясо буде готове, додайте цибулю і моркву. Обсмажуйте їх разом, поки цибуля не стане прозорою. Потім додайте гриби і смажте ще кілька хвилин, щоб грибочки пустили сік.

Етап 4: Завершення процесу приготування

Далі додаємо картоплю, помідори та солодкий перець. Посоліть, поперчіть і присипте спеціями за смаком. Все перемішайте та залийте водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти. Накрийте каструлю кришкою і варіть на малому вогні близько 1-1,5 години.

Етап 5: Подача чанахів на стіл

За кілька хвилин до завершення приготування додайте подрібнений часник і зелень. Це надасть страві яскравий аромат і свіжість. Після готовності дайте **чанахам** настоятися під кришкою ще близько 10 хвилин.

Висновки

Готові **чанахи** з грибами можна подавати з хлібом або лавашем, а також з традиційним українським борщем. Ця страва не тільки смачна, але й дуже поживна, і сподобається навіть найбільш вимогливим гурманам.

Надіємось, що цей рецепт допоможе вам приготувати смачні **чанахи** та порадувати своїх близьких смачною і поживною їжею. Експериментуйте з різними інгредієнтами, додаючи свої улюблені приправи та овочі. Смачного!